rapid-home-1.jpg
Nieuws van het Hockeyhuis en het Bestuur
Va 23 Oktober 2020

Nieuws van het Hockeyhuis en het Bestuur

Nieuws afbeelding

Beste leden,

Allereerst hopen we dat het goed gaat met jullie! We maken met elkaar een bijzondere tijd mee.

We zijn klaar met het coronavirus maar het coronavirus is nog niet klaar met ons. Een tekst die we regelmatig horen op de radio en op televisie. Het virus komt dichterbij (blijkt uit de cijfers van de Gemeente Gorinchem) en daarom is het goed dat we met elkaar proberen ons aan de regels te houden. Alleen dan kunnen we nog een beetje blijven hockeyen.

De jeugd mag (onderling) blijven hockeyen

Het goede nieuws is dat de jeugd (tot en met A) mag blijven trainen en onderlinge wedstrijden mag spelen. Vanaf maandag 26 oktober tot en met 4 december blijven we trainen volgens het schema van voor de herfstvakantie. In het weekend organiseert het Hockeyhuis vanaf 31 oktober onderlinge wedstrijden. Dit programma komt op korte termijn in de LISA app te staan. Dit betekent dat je teamgenoten ook op je rekenen in het weekend. Het stilleggen van de competitie betekent niet dat je dan je team kunt duperen door er niet te zijn bij de onderlinge wedstrijden. De Benjamins en Funkey blijven op hun normale tijd op zaterdag trainen. 

Verder onderzoeken we de mogelijkheden voor extra sportieve en sociale activiteiten.

Na de trainingen, activiteiten en de onderlinge wedstrijden verlaat iedereen direct het complex.

Zaalcompetitie wordt Midwinter competitie

Het bestuur heeft in overleg met de KNHB besloten niet deel te nemen aan de reguliere zaalcompetitie. Alle clubs mochten zelf kiezen maar bijna ons gehele district gaat niet de zaal in waardoor de reistijd nog meer gaat toenemen doordat we verder weg zouden gaan spelen. Daarnaast vindt het bestuur dat we alle risico’s moeten minimaliseren dus is buiten hockeyen nog steeds de beste optie. Hoe deze competitie er exact uit komt te zien is nog niet bekend maar hij start waarschijnlijk in januari 2021.

Bovenstaande betekent ook dat we ook na de kerstvakantie weer starten met buiten trainingen.

Senioren

Op dit moment mogen de senioren erg weinig. We gaan vrijdag een test draaien met Heren en Dames 1 om in groepjes van 4 te trainen. Als dit werkt kunnen we dit ook voor andere teams gaan inzetten. Voor de senioren worden wel sociale activiteiten georganiseerd. Dit wordt via de teams zelf geregeld.

Keepers

De op 1,5 meter van elkaar keeperstrainingen starten ook weer in de week van 26 oktober en lopen ook door tot begin december voor de alle vaste en wissel keepers van de senioren en jeugd teams. 

Clubhuis en Complex

Het clubhuis is gesloten en ouders zijn helaas bij trainingen en onderlinge wedstrijden niet welkom op het complex vanaf de F-lijn. Bij de Benjamins en Funkey laten we ouders toe als dit nodig is voor het geluk van de kinderen. We vragen dan wel ruim 1,5 meter afstand  te houden van elkaar en direct na de training het complex weer te verlaten.

De volgende stap?

Wij staan in nauw contact met de KNHB en de veiligheidsregio. Zodra er weer iets meer mag dan komen wij direct in actie. We beseffen dat het minder leuk is dan normaal maar we moeten samen door deze periode heen. We mogen gelukkig al meer dan in het voorjaar.


We rekenen op jullie medewerking.

Sportieve groet,

Hockeyhuis en Bestuur GHC Rapid