rapid-home-1.jpg
Samen sterker & corona-update van de KNHB
Up 11 December 2020

Samen sterker & corona-update van de KNHB

Nieuws afbeelding

Beste hockeyer,


Het zijn bijzondere tijden. Corona raakt ons allemaal. Op de hockeyvereniging, maar ook thuis, op het werk en op school worden we beperkt door het virus. Alleen samen komen we er doorheen, zelfs als samen nu afstand houden betekent. Want samen staan we sterker, sterker dan alleen! 


Met deze video willen we je een hart onder de riem steken. Laten zien waar we het met elkaar voor doen: de mooie momenten, samen op een veld staan, samen strijden voor een overwinning en samen de derde helft vieren. Sport heeft ons geleerd om er na een tegenslag te staan als een team. Als we nu volhouden, dan komen we samen keihard terug! 


#SamenSterkerCorona-update van de KNHB :


Nog geen verdere versoepelingen

Helaas bracht de persconferentie van afgelopen dinsdag 8 december voor het grootste deel van de hockeysport nog geen verdere versoepelingen. Voor senioren geldt nog altijd dat het alleen in groepjes van vier en met 1,5 meter afstand mogelijk is te trainen. Afhankelijk van de ontwikkelingen rond het virus in Nederland zijn er wellicht in januari versoepelingen mogelijk, wellicht eerst tot en met 27 jaar.


De KNHB pleit er zoals bekend al langere tijd voor senioren net als de jeugd te behandelen en zonder beperkingen op de eigen vereniging te laten trainen en spelen. We blijven hiervoor aandacht vragen omdat we ervan overtuigd zijn dat sport een van de oplossingen is in deze tijd en zeker buiten geen extra risico’s met zich meebrengt. 


Scenario’s herstart veldcompetities

Hoewel het nog niet helemaal is uitgesloten dat de competities in januari weer opgestart kunnen worden, concludeert de KNHB op basis van de persconferentie van 8 december dat een herstart in de maand januari hoogstwaarschijnlijk niet tot de mogelijkheden behoort. De KNHB bereidt daarom vanaf nu vooral het tweede scenario voor dat we ruim een maand geleden presenteerden. Op onze site lichten we dit scenario toe.

> Lees meer

 

Accomodaties

We beseffen ons dat accommodaties en velden in het kader van de geschetste scenario’s gebruikt moeten kunnen worden in een periode die we normaal niet inzetten voor competitiewedstrijden. Met betrekking tot bijvoorbeeld het bewateren van velden of toestemming om velden/accommodaties te gebruiken, heeft de KNHB veelvuldig overleg met NOC*NSF en de Vereniging Sport en Gemeenten (VSG). We adviseren verenigingen in elk geval ook zelf hierover contact op te nemen met de eigen gemeente. Meer informatie over onder andere de bespeelbaarheid van velden is in ons coronadossier opgenomen in de veelgestelde vragen over competitie.

> Naar veelgestelde vragen