rapid-home-1.jpg
Trainingen Junioren/Jongste Jeugd starten weer vanaf 4 januari 2021
Va 29 December 2020

Trainingen Junioren/Jongste Jeugd starten weer vanaf 4 januari 2021

Nieuws afbeelding

Beste leden,

 

Allereerst wensen wij jullie alvast een gelukkig, gezond en sportief 2021. Wij hopen dat jullie gezellige feestdagen hebben kunnen vieren met familie en vrienden ondanks de beperkingen.

 

Zoals we in onze nieuwsbrief van november hebben aangegeven starten de veldtrainingen voor jongste jeugd en junioren weer vanaf 4 januari. We weten nog niet wanneer de veldcompetitie weer wordt hervat maar we willen zodra het weer kan een vliegende start kunnen maken. Helaas moeten de senioren nog even geduld hebben. We waarderen het enorm dat jullie nog steeds, samen met ons, wachten op betere tijden. Zodra er weer iets meer mag, en het er ook naar uitziet dat we niet weer terug worden geworpen in de tijd, willen we een plan presenteren om samen weer te genieten van het spelletje.


IJs en weder dienende starten de veldtrainingen weer vanaf 4 januari 2021

 

Voor de opstart van de veldtrainingen vanaf 4 januari zijn we niet alleen afhankelijk van de richtlijnen maar ook van het weer. We moeten dus flexibel zijn. Bij bepaalde weersomstandigheden kunnen we wellicht niet op de watervelden spelen maar wel op het zandveld. We gaan in elk geval niet in de zaal trainen.

  

Wij willen jullie vragen niet zelf voor weerman of weervrouw te gaan spelen. Het Hockeyhuis zal in overleg met Laurens en het bestuur besluiten of trainingen en onderlinge wedstrijden door kunnen gaan. Hou hier de Rapid-app, evt. groepsapp van je team, website en pushberichten voor in de gaten. Zonder tegenbericht gaat alles gewoon door! Het heeft ook geen zin om ’s ochtends al om 08.00 uur te gaan bellen of de trainingen en wedstrijden doorgaan. Niet is zo veranderlijk als het weer. We nemen uiterlijk 1 uur voor de start van de training of wedstrijd de beslissing.

 

Trainingen

Vanaf 4 januari wordt er weer getraind volgens het bestaande veldschema (van voor de winterstop) voor alle jongste jeugd en juniorenteams, op zaterdag trainen de Benjamins/Funkey.

 

Oefenwedstrijden

Zoals eerder is gemeld kunnen teams zelf weer onderlinge wedstrijden plannen in overleg met het wedstrijdsecretariaat op de zaterdagen. Als zaterdag volledig (dus ook het zandveld) in gebruik is kan ook de zondag worden ingezet. De wedstrijden worden, in verband met de vorst, pas vanaf 10.30 uur gepland.

 

Helaas zijn de coronaregels niet versoepeld dus hieronder al onze regels nogmaals op een rij:

 

De Coronaregels op Rapid

 • Bij de entree wordt iedereen welkom geheten en aangemeld tijdens wedstrijddagen
 • Ouders van alle teams vanaf de F zijn niet welkom bij wedstrijden en trainingen
 • Maximaal 3 personen begeleiding per juniorenteam (coach, oudercoach en manager)
 • Maximaal 2 personen begeleiding per jongste jeugdteam ((ouder)coach en manager)
 • Scheidsrechters zijn welkom maar vertrekken direct na de wedstrijd
 • Fietsen en scooters in de fietsenstalling plaatsen en niet op het voorplein
 • Voor wedstrijden op veld 3 lopen we via de hoofdentree
 • Na de wedstrijd vertrekt iedereen direct en op 1,5 meter afstand van elkaar
 • Kratten bier en het laten bezorgen van eten op Rapid is verboden
 • Clubhuis is en blijft gesloten
 • Drieluik wedstrijden zijn verboden (deze is nieuw)
 • Er zijn 2 kleedkamers geopend en alléén voor toiletgebruik. Dus géén voorbesprekingen en ook niet douchen.

Wij willen jullie vragen bovenstaande regels na te leven. Het is niet anders alleen samen kunnen we het coronavirus verslaan.


Herstart competitie

Wij weten niet wanneer de competitie weer wordt opgestart. Zonder tegenbericht blijft bovenstaande voorlopig van kracht tot de voorjaarsvakantie voor de jeugd en junioren. Mochten er in de tussentijd mededelingen vanuit de KNHB worden gedaan dan laten wij jullie het direct weten.

 

Nog even volhouden allemaal.

 

Sportieve groet,

Bestuur GHC Rapid