rapid-home-1.jpg
Marjan de Ridder : Ridder in de Orde van Oranje-Nassau!
Va 26 April 2021

Marjan de Ridder : Ridder in de Orde van Oranje-Nassau!

Nieuws afbeelding

Vanochtend werd Marjan de Ridder verrast met hoog bezoek. De burgemeester van Gorinchem, Reinie Melissant-Briene, kwam op feestelijke wijze de straat binnengereden op een stoombrandweerauto om haar te vertellen dat zij benoemd is tot Ridder in de Orde van Oranje- Nassau!


Aanstaande vrijdag, 30 april, zal haar man,  Piet Hein,  het lintje op het gemeentehuis van Gorinchem mogen opspelden bij Marjan en dit moment zal te volgen zijn via een livestream. https://lintjesregen.dejongavpro.nl/ wachtwoord: oranje

 

Namens de familie van Marjan allen die bijgedragen hebben aan de voordracht enorme dank voor hun inzet en bijdrage! 

 

Zie ook de link met het artikel uit het AD en het persbericht: 

https://www.ad.nl/rivierenland/deze-46-mensen-uit-rivierenland-hebben-een-koninklijke-onderscheiding-ontvangen~ab24ede3/Mevrouw M. de Ridder – de Ruiter

Graad: Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

 

Mevrouw De Ridder – de Ruiter was van juni 2010 tot juni 2016 in dienst als assistent bondscoach en manager van het Nederlands handvoortbewogen rolstoelhockeyteam bij de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB). Omdat de KNHB het Nederlandse team niet meer financieel ondersteunt, heeft mevrouw De Ridder- de Ruiter deze activiteit samen met de coach van het Nederlandse team op vrijwillige basis voortgezet. Zij speelde een cruciale rol in de organisatorische en technische zaken. En daarnaast ook in de sponsorwerving, waarmee jaarlijks een aantal trainingen en een internationaal toernooi kon worden gerealiseerd. Maar al vanaf halverwege de jaren 70 is mevrouw De Ridder – de Ruiter vrijwilliger bij de hockeyvereniging G.H.C. Rapid te Gorinchem. Zij was trainer, coördinator, teamleider en introduceerde maatschappelijke stage. Zij maakte deel uit van vele commissies en organiseerde trainingskampen en activiteiten. In 1998 richtte zij het team rolstoelhockey op. Zij trainde en coachte het team. Momenteel is mevrouw De Ridder – de Ruiter technisch hockey manager, coördinator stage en coördinator van de Rapid Rollers (rolstoelhockey)

 

Vanaf 1988 tot heden is mevrouw De Ridder – de Ruiter vrijwilliger bij en secretaris van de Stichting Buurtweb Wijdschild.nl te Gorinchem. De stichting zet zich in voor de buurtparticipatie. Ook is zij bestuurslid van de landelijke werkgroep Rolstoelhockey van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond en droeg zij bij aan de ontwikkeling van aangepaste sporten, met name het rolstoelhockey. Zij realiseerde dat Ehockey (elektrisch voortbewogen) en H-Hockey (handvoortbewogen) werden ondergebracht bij de KNHB en dat er in 2010 Nederlandse teams werden gestart. Het Nederlandse team speelt momenteel in de top-3 van de wereld. Van 2012 tot heden is mevrouw De Ridder – de Ruiter bestuurslid van het International Committee Wheelchair Floorball. Zij zet zich in voor het internationaal ontwikkelen van de sport, met als doel het rolstoelhockey een Paralympische sport te maken. Mevrouw De Ridder – de Ruiter is daarnaast jurylid vanuit het International Powerchair Hockey bij Europese en Wereld kampioenschappen.

 

Voor bovenstaande bijzondere inzet op landelijk niveau voor rolstoelhockey en omdat mevrouw De Ridder – de Ruiter zich geruime tijd enorm voor de samenleving heeft ingespannen en anderen heeft gestimuleerd, ontvangt zij deze zeer verdiende Koninklijke Onderscheiding.

 

Namens het bestuur en alle leden van GHC Rapid van harte gefeliciteerd met deze eervolle onderscheiding. We zijn trots op wat Marjan al reeds vele jaren voor onze club betekent en deze bijzondere onderscheiding heeft zij echt verdiend!