rapid-home-1.jpg
Teamindelingen seizoen 2021-2022
Ho 2 Juni 2021

Teamindelingen seizoen 2021-2022

Nieuws afbeelding

Een nieuw hockeyseizoen op Rapid

Na 2 turbulente seizoenen maakt Rapid zich op voor een nieuw en normaal seizoen. Het HockeyHuis is druk met alle voorbereidingen voor seizoen 2021-2022. Plezier en prestatie gaan hierbij hand in hand maar voor het nieuwe seizoen staat plezier voorop. We vinden het vooral belangrijk dat iedereen gewoon weer kan hockeyen.


De 1e teams krijgen de ruimte om binnen de grenzen van de beschikbare middelen op een zo hoog mogelijk prestatief niveau te hockeyen. In de seniorenlijn staat plezier voorop. We zien hier een mooie doorstroom van A-junioren naar de jong-senioren teams. 


Voor alle teams in de jongste jeugd en junioren staat investeren in de jeugd voorop. We gaan door met de technische (vaardigheden) trainingen van De Ridder Academy in de E-D-C lijnen. In de jongste jeugd gaan we een stap zetten in het verbeteren van de trainingen. Hiervoor hebben we dit seizoen diverse jeugdtrainers opgeleid. Ook willen we ouders van de jongste jeugd betrekken op het veld. En we gaan onze oudercoaches opleiden. De opleidingsprogramma’s voor train-de-trainer en coach-de-coach staan klaar.


Trainen vanaf 7 juni

Vanaf maandag 7 juni gaan alle teams nog 4 weken trainen in de samenstelling voor het nieuwe seizoen. Op deze manier willen we alle teams extra tijd geven om elkaar te leren kennen en om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Deze opzet is nieuw voor ons en het vraagt van iedereen flexibiliteit en creativiteit. Uiteraard doet het HockeyHuis zijn uiterste best om ervoor te zorgen dat er bij elk team een trainer is. Mocht dat voor jouw team nog niet het geval zijn, dan vragen we het team om er zelf een leuke training van te maken. De laatste training is op vrijdag 2 juli.

LET OP! De trainingstijden verschijnen vanaf zaterdag 4-6-2021 op de website en via de Rapid app!


Teamindelingen Seizoen 2021-2022

Een belangrijk onderdeel van de voorbereidingen is de teamindeling. Het behoeft geen toelichting dat het voor Rapid, net als voor alle andere sportclubs, moeilijker was om onder deze bijzondere omstandigheden de teamindelingen te maken. Om te komen tot de nieuwe teams zijn we zeer zorgvuldig te werk gegaan met de informatie die voorhanden was. We vertrouwen op ieders realisme om positief naar de gemaakte indeling te kijken. Laten we samen starten aan een hockeyseizoen onder meer normale omstandigheden waarin plezier voorop staat.


De link naar de nieuwe teamindelingen vind je onderaan dit bericht. 


Hoe komen we tot teamindelingen voor de jeugd?

Om ieder jeugdlid op zijn of haar beste plek terecht te laten komen, maken we gebruik van de informatie die we krijgen van trainers en (ouder)coaches. Zij hebben twee keer dit seizoen TIPS-beoordelingsformulieren ingevuld van alle jeugdspelers. Ook zijn er in april gesprekken gevoerd met de trainers en coaches van de huidige teams. Deze TIPS-beoordelingen en de gesprekken zijn de basis geweest voor de teamindeling.


De nieuwe trainer/coaches van de eerste teams hebben samen met de coördinator Tophockey de eerste teams samengesteld. De tweede teams zijn door de lijncoördinatoren ingedeeld op sterkte op basis van de beschikbare informatie. Bij de indeling van de breedte-teams is er daarnaast ook gekeken naar eventueel aanwezige sociale verbanden (vrienden/vriendinnen/voormalige teamgenoten) van de betreffende spelers.


Vragen?
We snappen dat je vragen kunt hebben over jouw eigen indeling. Die vragen willen we ook graag beantwoorden. We houden op donderdag 3 juni en vrijdag 4 juni een vragenspreekuur op afspraak. Tijdens dit spreekuur staan wij jou als speler/speelster graag te woord om jouw vraag te beantwoorden. Mocht je langs willen komen dan verzoeken wij je dit vooraf te melden samen met je vraag. Daarna ontvang je van ons een bevestiging met een tijdstip waarop we je kunnen ontvangen. 


Aanmelden doe je via:
Jongste Jeugd:[email protected]

Junioren (A t/m D): [email protected]
Senioren:        [email protected]


Voor de duidelijkheid, we behandelen dus geen vragen per mail of telefoon.


We wensen iedereen voor straks een mooi seizoen met veel hockeyplezier! Dit laatste lukt vooral als we er samen, leden, jeugdleden en ouders, de schouders onder zetten. Vraag je allemaal af welke kleine of grote positieve bijdrage je extra kunt leveren komend seizoen.


Nieuwe teamindelingen 2021-2022 (klik op de link voor het gewenste overzicht) :

Jongste Jeugd

Junioren Jongens

Junioren Meisjes

SeniorenMet sportieve groet,

Het HockeyHuis