rapid-home-1.jpg
Van de arbitragecommissie: Fluiten wedstrijden!
Ar 23 Oktober 2021

Van de arbitragecommissie: Fluiten wedstrijden!

Nieuws afbeelding

Beste leden van Rapid.


We zijn al weer enige weken aan het spelen en hoe leuk is het om een ieder in of langs het veld plezier te zien hebben van het hockeyspelletje. 


Vanuit de arbitragecommissie willen we ons best doen daar een steentje aan bij te dragen. We hebben echter gemerkt dat, ondanks tijdig indelen, er toch mensen zijn die (zelfs zonder bericht) niet komen opdagen voor het fluiten van wedstrijden. Dat is jammer en frustrerend! De arbitragecommissie bestaat ook uit vrijwilligers! Het is voor ons ondoenlijk om iedere week energie en tijd te steken in afzeggingen voor wedstrijden (zeker 1 of 2 dagen van te voren). Daarom hieronder nogmaals wat regels. 


Alle scheidsrechters worden circa 2 weken van te voren bericht op welke dag zij ingeroosterd worden om te fluiten. Wij proberen, in samenspraak met het wedstrijdsecretariaat, z.s.m. ook de tijden te communiceren van deze wedstrijden. Wij vragen dan ook aandacht, begrip en verantwoordelijkheid te nemen voor het volgende:


1. Je klikt in de mail die je krijgt om je aanwezigheid te bevestigen.


2. Je wordt verwacht tenminste 15 minuten voor aanvang van de wedstrijd aanwezig te zijn en je te melden bij de Rapidcoach.


3. Wedstrijden aanvangen met Shake hands / sticks. Aanvangen op geplande tijd!


4. Zelf vervanging regelen. Nogmaals willen we benadrukken dat het beleid vanuit de arbitragecommissie is niet  te reageren op afzeggingen. In eerste instantie is de geplande scheidsrechter verantwoordelijk voor vervanging! Daarna betreft het de verantwoordelijkheid van jouw team waarin je speelt! Wanneer de geplande scheidsrechter of diens vervanger niet komt opdagen dan zal de arbitragecommissie geen scheidsrechters inplannen voor de eerst volgende thuiswedstrijd van het team. 


Wij willen de managers / coaches van de teams oproepen om ons alleen te informeren over het niet komen opdagen van scheidsrechters. Doe dit svp door een whatsapp – bericht te sturen naar 0639104028 (Cees de Boon). Vermeld daarbij svp duidelijk de naam van de scheidsrechter en zijn/ haar team. 


Tip: neem als manager / coach een dag van te voren met de scheidsrechter contact op om te bevestigen dat hij / zij aanwezig is!


5. Denk in het belang van het team dat je fluit en de club. Wees daarin proactief en maak wensen kenbaar! Je kunt aangeven wanneer je wilt / kunt fluiten (net als bij een bardienst). Doe dat via [email protected] ! Op deze wijze hopen wij zoveel als mogelijk tegemoet te kunnen komen aan andere activiteiten die je buiten Rapid hebt. Echter, ben je eenmaal ingedeeld door de arbitragecommissie dan ben je verantwoordelijk voor de vervanging!


Tot slot; 

-wij hebben na overleg met de KNHB besloten dat iedereen (met of zonder clubscheidsrechterskaart (CS – kaart) ingedeeld mag worden voor het fluiten van wedstrijden. 

-We hebben enkele ouders die zich hadden opgegeven, de gehele B en A jeugd en Jong Dames 1 zonder CS - kaart via LISA uitgenodigd om deel te nemen aan de digitale CS – cursus. Deze cursus stond / staat open van 23 september tot 23 oktober. Er volgt nog een nader separaat bericht voor het afnemen van de eerste digitale examens.


Dank voor het lezen van dit bericht we vertrouwen op jullie bijdragen in deze !


Met sportieve groet,

De arbitragecommissie