rapid-home-1.jpg
Update Zaalcompetitie
Za 4 December 2021

Update Zaalcompetitie

Nieuws afbeelding

Vanuit het bestuur en hockeyhuis geven we jullie graag een update over de zaalcompetitie.

 

De KNHB heeft besloten dat deze door gaat. Op basis daarvan heeft Rapid besloten deel te nemen aan de zaalcompetitie. We zijn van mening dat we niet zelf moeten besluiten over deelname, maar dat we het besluit van de KNHB moeten volgen. Als club zijn we tenslotte onderdeel van de KNHB en haar beleid. Dit betekent ook dat wij verplicht zijn een afdracht te doen aan de KNHB en daarmee blijft de zaalcontributie gehandhaafd.

 

Afgelopen dagen hebben we ook een peiling gedaan onder de teams in de jongste jeugd. We denken dat de gevoeligheid om deel te nemen daar het grootst is. Uit deze peiling blijkt dat het merendeel van de teams en spelers mee willen doen.

 

De zaalcompetitie gaat dus voor alle teams van Rapid door.

 

Verder wachten we in spanning de persconferentie van 14 december af. Daarna weten we wellicht of we alsnog kunnen gaan trainen in de zaal. Mochten de maatregelen onverhoopt worden verlengd voor een groot deel van de zaalcompetitie dan komen wij met een alternatief en georganiseerd programma op ons eigen complex of een combinatie met enkele trainingen in een zaal. Dit hangt echt af van de sluitingstijd.

 

Ook zien we dat diverse teams, voor de komende weken, zelf een zaal huren als alternatief voor de uitgevallen trainingen. We steunen het initiatief van deze teams. We zullen de huur van deze zalen echter niet vanuit de club vergoeden. Als club willen we een beleid voeren dat voor alle teams gelijk is. Op dit moment is het niet mogelijk om binnen de regio voor alle teams een alternatief in de zaal te realiseren binnen de huidige openingstijden rekening houdend met schooltijden van alle spelers en trainers.

 

Zoals boven beschreven maken wij na 14 december een totaal plan voor de rest van de zaalcompetitie en wellicht komen deze en andere zalen dan nog van pas voor de gehele club.

 

Door de vervroegde sluitingstijden van sportzalen en complexen heeft de KNHB het wedstrijdschema hier en daar aangepast. Check de Rapid App regelmatig om teleurstellingen te voorkomen!

 

Wat betreft mondkapjes hanteren wij de regels van de scholen. Dit betekent dat iedereen vanaf groep 6 (10 jaar) verplicht een mondkapje draagt tijdens de autoritten.


Mochten er desondanks nog vragen zijn naar aanleiding van de zaalcompetitie, dan kunnen deze gesteld worden via [email protected]

 

Voor nu gaan we lekker hockeyen in de zaal. Veel plezier en pas goed op elkaar.

 

Sportieve groet van het bestuur en hockeyhuis