rapid-home-1.jpg
Rapid Teamindeling seizoen 2022-2023
Ho 18 Juni 2022

Rapid Teamindeling seizoen 2022-2023

Nieuws afbeelding

Teamindeling

Het HockeyHuis is de afgelopen weken druk bezig geweest met de teamindelingen voor het komende seizoen. De nieuwe teamindelingen voor het seizoen 2022-2023 vind je onderaan de pagina in bijbehorende links.

 

Hoe komen we tot teamindelingen?

Om ieder jeugdlid op zijn of haar beste plek terecht te laten komen, maken we gebruik van de informatie die we krijgen van trainers en coaches. Twee keer per jaar beoordelen zij alle jeugd op verschillende aspecten, zoals: Techniek, Inzicht, Persoonlijkheid en Snelheid (TIPS). Deze beoordelingen zijn uitgangspunt voor de initiële indeling. Bij de breedte teams van de junioren is naast TIPS aanvullende informatie ingewonnen door middel van gesprekken met trainer/coaches en oudercoaches. De uiteindelijke teamindeling is vervolgens middels een 4-ogen beoordeling gecontroleerd op naleving van alle criteria voor de teamindeling.

 

Wij delen de teams in basis in naar sterkte. Daarbij is gekozen voor een ruime bemanning van de nieuwe teams. Bij de breedte teams in de junioren is naast indeling op sterkte ook gekeken naar sociale aspecten zoals het met elkaar in een team spelen.

Bij de Jongste Jeugd worden teams ingedeeld op basis van sociale aspecten.

 

Voor de 1e teams zijn er open selectietrainingen gehouden waarbij elk breedte-team spelers mocht afvaardigen. Na deze selectietrainingen zijn de 1e teams samengesteld. Voor sommige 1e teams (JA1, JB1 en MA1) is de selectie nog niet definitief. Voor deze teams is een "trainingsgroep” samengesteld. De komende 3 weken zullen deze trainingsgroepen nog 2 trainingen en een oefenwedstrijd afwerken. Op basis hiervan wordt de definitieve selectie samengesteld. 

 

Junioren die doorstromen naar de senioren zijn ingedeeld in jong-senioren teams.

 

De selecties van Heren 1 en Dames 1 zijn nog niet bekend en wordt daarom nog niet gepubliceerd. Spelers die nu in Heren 1, Dames 1 of in de A-lijn spelen en hun naam niet in de nieuwe teamindeling terugvinden, zullen uitgenodigd worden voor de selectie van Heren 1 of Dames 1.

 

Vragen?
We snappen dat er soms vragen zijn over de keuzes die gemaakt zijn. Die vragen willen we ook graag beantwoorden. We houden op dinsdag 28 juni, woensdag 29 juni en donderdag 30 juni een vragen-spreekuur op afspraak. Tijdens dit spreekuur staan wij graag de speler/speelster individueel te woord om zijn of haar indeling toe te lichten. Mocht je langs willen komen dan verzoeken wij je dit vooraf te melden samen met je vraag. Daarna ontvang je van ons een bevestiging met een tijdstip waarop we je kunnen ontvangen. Aanmelden doe je via:
Senioren          [email protected]

Junioren           [email protected]

Jongste Jeugd [email protected]

 

Voor de duidelijkheid, we behandelen dus geen vragen per mail of telefoon.

 

De nieuwe teamindelingen 2022-2023 staan per categorie in de onderstaande links naar het bijbehorende PDF-document :

Jongste Jeugd

Junioren Meisjes

Junioren Jongens

Senioren

 

We wensen iedereen een mooi nieuw seizoen met veel hockeyplezier!

 

Met sportieve groet,

Het HockeyHuis