rapid-home-1.jpg
Rapid Rollers gaat in 2023 het lustrum 25 jaar in!
Ra 31 Augustus 2022

Rapid Rollers gaat in 2023 het lustrum 25 jaar in!

Nieuws afbeelding Rapid Rollers gaan samen met GHC Rapid in 2023 beiden hun lustrum jaar, Rapid Rollers 25 jaar en GHC Rapid 90 jaar in.

'Rapid staat Voorop!'

Deze zin is prominent aanwezig in clubhymne van de leukste sportactiviteitenvereniging van Neerlands periferie.

Negen jaar heb ik deelgenoot en aanschouwer mogen zijn van het project rolstoelhockey in de steigers teneinde een solide fundament te leggen voor een gewaardeerde en respectabele plek te verwerven binnen Nederlands aangepaste sport.

Onder aanvoering van Marjan De Ridder en in het heden geassisteerd door Niels van Herwijnen wordt dit project op liefdevolle en vakkundige wijze onderhouden.

 

De zegetocht begon na vele uren training met de 1-4 zege tegen CHT Tilburg. In de daaropvolgende jaren werden de promoties aaneengeregen. Buiten het sportieve was de toegenomen onbetwiste nationale naamsbekendheid een zegen.  Ondanks ook helaas een degradaties biedt Rapid de garantie op levenslange relaties.

 

Op lokaal niveau in de context van het verenigingsleven, waren de sportieve resultaten vaak om het even. Hogere prioriteit was het bevorderen van de sociale cohesie, zonder uit het oog te verliezen: de prestaties in de nationale rolstoelhockeycompetitie.

 

Met mijn natuurlijke verloop naar volwassenheid heb ik ook de blieken een professionaliseringslag zien maken. Gepaard met de noodzakelijke pieken en dalen, is Rapid altijd koersvast in haar doelen te behalen.

 

Een motto wat op Rapid Rollers toepasbaar is: Dolletjes op rolletjes. Een regelmatig gebeurtenis waar iedere sportbeoefenaar zich mee vereenzelvigd: De in kleine kring wereldberoemde derde helft.

 

Zwervend door het Gorinchemse via de Van Egmondstraat, Van Rappardhal en nu in de Hoefslag wisten we onze punten te scoren.

Onder het wakend oog van Rapid mills aan de Bataafsekade, zal de toekomst van de rolstoelhockeysport zeker voor nog eens vijfentwintig jaar met nuchter boeren sportverstand worden overladen.

 

Het befaamde sportbastion omgeven door gladgestreken groene plaggen zullen deze met trots worden betreden door de vaandeldragers van groen-witte vlaggen. 

Nimmer zal door toedoen van de Rapid Rollers de rolstoelhockeysport verkeren in een slop. Want voor eenieder geldt Rapid staat altijd hand- in hand voorop!

 

Rapid Rollers van harte gefeliciteerd met dit heugelijke lustrum (Mei 2023); En ik weet zeker over vijfentwintig jaar ben ik er nog steeds deelgenoot van.

 

Sportieve groet,

 

Edwin Steehouwer

Rapid Rollers