MB1 Kampioen !!
Ka 20 Mei 2013

Nieuws afbeelding Coach Fedde Grunstra en zijn MB1 hebben het geflikt, ze zijn kampioen!!

Fleur Sterkenburg

Meisjes B1 is een hecht team, waar heb ik dat meer gelezen?

Na de voorcompetitie, waarin het net weer niet gelukt is om (sub) top klasse te spelen, moesten we in de 1ste klasse beginnen. Uit het verleden is bekend dat we dan boven in mee kunnen draaien en voor de winterstop stonden we al met 6 punten los bovenaan. Maar na de winterstop zouden nog een paar hobbels te nemen zijn voordat we echt kampioen zouden zijn. De eerste hobbel was Leiden en die werd maar half geslecht, 1-1. Dat de rest van de tegenstanders onderling ook punten verspelen was meegenomen. En na duidelijke overwinningen moesten we op 20 mei, 3 wedstrijden voor het einde van de competitie tegen de nummer 2 Voorhout. Zij hadden bij ons thuis nipt verloren en waren echt uit op revanche. En dat zag je na het eerste fluitsignaal. Zowel de speelsters als publiek en coach lieten zich zien. En een spannende 1ste helft was het gevolg. We kwamen verdient met 1-0 en 2-1 achter. Voorhout benutte de kansen effectief en wij waren overdonderd. Toch werd ons agressieve aanvallende spel in de tweede helft beloond. Na een terechte correctie van onze aanvoeder tegen de scheidsrechter kregen we een strafbal ipv strafcorner. 2-2. En daarna was de tegenstander gebroken en de 2-3 was een logisch gevolg. Dat het 2-3 bleef was een wonder was de 2-4 lag voor de hand maar toen Voorhout in de laatste seconde nog een strafcorner kreeg was het billen knijpen. Maar zowel verdediging als keeper hielden stand en werkte professioneel de bal de cirkel uit. Kampioen!!

Nu dus met nog 2 wedstrijden voor de boeg staan we 7 punten voor op nummer twee en dus niet meer in te halen. En de meiden zullen dan ook vol overgave 1 juni "in de sloot” springen.

Fedde en meiden van MB1 en niet te vergeten de genoemde meiden MB2, namens Rapid van harte gefeliciteerd met het behaalde kampioenschap.