Zwaarbevochten overwinning Dames 1
Da 30 September 2013

Nieuws afbeelding

De Rapid dames begonnen sterk, met veel balbezit en diverse kansen die helaas niet werden benut. Rapid bleef strijden, maar toen tegenstander HOCO uit Oisterwijk ook even van zich liet zien en hiermee een corner verdiende werd dit ook gelijk de 0-1.

Als je dan als team zo de rust in gaat, dan weet je wat je te doen staat in de tweede helft. En hoewel iedereen met de neuzen dezelfde kant op aan de 2e helft begon, was het toch weer HOCO die de bal achter de Gorcumse keepster wist te krijgen.

Echter de dames van Rapid laten zich niet meer zo snel uit het veld slaan. De koppen gingen omhoog en via mooi combinatiespel en uit een van de corners was het Eveline Sterk die de 1-2 wist te maken. Rapid kreeg moed en bleef veel druk geven, uiteindelijk was het Yverna Bosch die voor de 2-2 zorgde. HOCO leek de weg even kwijt en Rapid wist de weg naar de goal juist te vinden, want met nog 10 minuten op de klok was het een verdedigster van HOCO die de bal onhandig achter haar eigen keepster speelde. Rapid wist nu de rust in hun spel te houden, maar bleef met veel tempo naar voren spelen. Via een mooie counter via Aniela Wesselman was het Sharon die zorgde dat de 3 punten bij Rapid bleven!

Door: Charlotte Sterk