Rapid Heren wint weer van concurrent
He 1 April 2014

Nieuws afbeelding

Was het vorige week naaste concurrent Kromhouters die verloren van de Gorcummers. Afgelopen zondag stond de nummer 2 van de ranglijst Drunen op het programma. Met 4 punten voorsprong op Rapid een hele belangrijke wedstrijd. In de uitwedstrijd wist Rapid een 0-5 achterstand om te buigen naar een 5-5 gelijkspel. De Brabanders waren gebrand op een revanche.

Beide teams waren de eerste helft erg aan elkaar gewaagd. Het spel ging op en neer en de beide keepers werden op de proef gesteld. Maar uitgelezen doelpogingen waren er niet. Strafcorners van beide kanten waren niet succesvol. Het duurde tot de 25ste minuut voordat Rapid op voorsprong kwam door een backhand doelpunt van de goed invallende Tim Harreman. Helaas kwam Drunen enkele minuten later langszij door een enorme dekkingsfout in de Gorcumse verdediging.

Het eerste deel van de tweede helft domineerde Drunen. De Brabanders wisten in 2 minuten tijd de bres van de Gorcumse verdediging te doorbreken. In de 41ste minuut stond Rapid opeens met 1-3 achter. En toen volgde het laatste kwartier. Een voorzet van de uitstekend spelende Jan Imkamp op de eveneens uitblinkende Niels Glerum leverde de 2-3. Ongeveer in diezelfde minuut scoorde Drunen de 2-4 dankzij een gefrummel in de Gorcumse cirkel. De 3-4 volgde door een doelpunt van de liggend spelende Imkamp. Een opgelegde kans van Drunen werd gemist. De aansluitingstreffer werd gemaakt door Feiko Westendorp die scoorde uit een strafcorner. De wedstrijd begon steeds meer te lijken op de uitwedstrijd van 6 maanden. Het spel werd grimmiger en het ene team wilde zich niet het kaas van het brood laten eten door het andere team. Er werd keihard geknokt door alle spelers. Het spel werd grimmiger en beide arbiters moesten alle zeilen bijzetten om het spel niet uit de hand te laten lopen. De laatste 3 minuten waren extreem spannend. Imkamp scoorde de 5-4 met de backhand. Door het enthousiasme omtrent dit doelpunt sprong één van de bankzitters het veld in en de verder goed leidende scheidsrechter kon niet anders dan Rapid een gele kaart geven omdat ze met 12 man in het veld stonden. De druk van Drunen werd enorm. Maar de hectische laatste 2 minuten wist de Gorcumse verdediging het doel schoon te houden.

Na vorig weekend liet Rapid wederom zien een enorme veerkracht te hebben en als het moet keihard kan vechten. Het is nu nog spannender geworden in de top van de ranglijst. Rosmalen staat voorlopig fier aan kop maar op de tweede plek staat Drunen met 3 punten achterstand. En meteen 1 punt daarachter Rapid en Kromhouters. Volgende week zal Rapid revanche halen na een belabberde nederlaag tegen Berlicum.

Door: Rob Bielschowsky