rapid-home-1.jpg
van de voorzitter
Va 25 Oktober 2015

van de voorzitter

Nieuws afbeelding

Al eind oktober, een nieuw seizoen dat al maanden aan de gang is en pas nu hoort u iets van mij. Hopelijk weet u me in voorkomende gevallen wel te vinden! De jeugd heeft haar voorcompetitie gespeeld met wisselend succes. Het weekend van 31 oktober mogen de teams zich gaan meten met hun opponenten in nieuwe poules in veelal een andere klasse. Van hieruit heel veel succes allen en nog meer plezier!

Nieuw dit seizoen is dat jeugdteams maximaal 2 keer per seizoen hun wedstrijden op zondagochtend spelen. Rapid is niet de enige club met een capaciteitsprobleem. Daarom heeft district Zuid-Holland van de KNHB samen met de betreffende clubs, deze mogelijkheid geboden.

 

Rapid is een samenwerking aangegaan met de Hockey Academie.

Eenzelfde wijze van aanleren van hockey, met een zelfde tactiek en oefenstof voor alle jeugdleden, toegespitst op leeftijd en niveau. Hierbij hoort ook een app, onze trainers hebben allen een introductieavond gehad. Begeleiding van de jeugdtrainers ligt in handen vande coach van heren 1, Thorvald Goosmann. Hiervoor is hij een aantal uren per week beschikbaar tijdens de trainingen van de jeugd.

Om alle kinderen recht te doen, wordt er dit seizoen bij de (tussen-) evaluaties voor het eerst gebruik gemaakt van TIPS: Techniek, Inzicht, Persoonlijkheid en Snelheid. Een geautomatiseerd systeem, in te vullen door de trainers via de app en computer.

7 September hebben we de jaarlijkse ALV gehad. Hierbij nam Rapid afscheid van Gillis van Overbeek als penningmeester van Rapid, hij blijft wel actief in de rol van penningmeester van Stichting Molenvliet. Gelukkig hebben we een prima opvolger voor Gillis gevonden in de persoon van Timo Kool. Timo is redelijk ingewerkt aangezien hij een aantal jaren als tweede penningmeester heeft gefungeerd. Tijdens de ALV is Ton de Boon benoemd tot Lid van Verdienste. Het gaat te ver om hier alles op te noemen wat hij voor Rapid heeft gedaan, maar het is veel, heel veel.

Ik kan me zo voorstellen dat u graag wilt weten hoe de ontwikkelingen met betrekking tot de aanleg van ons extra veld zijn. Helaas kan ik op dit moment niet meer schrijven dan dat er nog steeds de nodige hobbels te nemen zijn, met name in de onderhandelingen/samenwerking met de gemeente. Zolang deze hobbels niet genomen zijn, stagneert de vooruitgang. Stichting Molenvliet verwacht op niet al te lange termijn u goed te informeren. Het derde veld komt er echt binnen afzienbare tijd, echter onzeker is nog wanneer de eerste schop de rond in gaat.

Tot slot voor in uw agenda

26 oktober           Clinic voor trainers en coaches Jongste Jeugd

16 november        Scheidsrechtersexamen

20 november        Wijn en Spijs, voor alle seniorenEN ouders van jeugdleden! Wij beloven u een gezellige avond aan het eind van de week…….

24 november        Coachavond zaalhockey

28 november        Spelregelavond D-jeugd

02 december        Sinterklaasfeest Funky Benjamins en F jeugd

05 december        Start zaalcompetitie (hoe verzinnen ze het?)

11 december        IJshockey

10 januari            Nieuwjaarsreceptie, komt allen!

13 februari           A/B feest

14 februari           Rapid verjaart: 83!

 

Het bestuur vergadert in de regel iedere 2-e dinsdag van de maand.

 

Tot snel op Rapid!

Boukje Kruize,  

voorzitter