rapid-home-1.jpg rapid-home-2.jpg rapid-home-3.jpg rapid-home-4.jpg rapid-home-5.jpg
Welkom op Rapid
Start nu
met hockey
 
 

Welkom op Rapid

Landelijke maatregelen per woensdag 14 oktober 22:00 uur

Beste leden,


Allereerst hopen we dat het goed gaat met jullie! We maken met elkaar een bijzondere tijd mee.


We zijn klaar met het coronavirus maar het coronavirus is nog niet klaar met ons. Een tekst die we regelmatig horen op de radio en op televisie. Het virus komt dichterbij (blijkt uit de cijfers van de Gemeente Gorinchem) en daarom is het goed dat we met elkaar proberen ons aan de regels te houden. Alleen dan kunnen we nog een beetje blijven hockeyen.


De jeugd mag (onderling) blijven hockeyen

Het goede nieuws is dat de jeugd (tot en met A) mag blijven trainen en onderlinge wedstrijden mag spelen. Vanaf maandag 26 oktober tot en met 4 december blijven we trainen volgens het schema van voor de herfstvakantie. In het weekend organiseert het Hockeyhuis vanaf 31 oktober onderlinge wedstrijden. Dit programma komt op korte termijn in de LISA app te staan. Dit betekent dat je teamgenoten ook op je rekenen in het weekend. Het stilleggen van de competitie betekent niet dat je dan je team kunt duperen door er niet te zijn bij de onderlinge wedstrijden. De Benjamins en Funkey blijven op hun normale tijd op zaterdag trainen. 

Verder onderzoeken we de mogelijkheden voor extra sportieve en sociale activiteiten.

Na de trainingen, activiteiten en de onderlinge wedstrijden verlaat iedereen direct het complex.


Zaalcompetitie wordt Midwinter competitie

Het bestuur heeft in overleg met de KNHB besloten niet deel te nemen aan de reguliere zaalcompetitie. Alle clubs mochten zelf kiezen maar bijna ons gehele district gaat niet de zaal in waardoor de reistijd nog meer gaat toenemen doordat we verder weg zouden gaan spelen. Daarnaast vindt het bestuur dat we alle risico’s moeten minimaliseren dus is buiten hockeyen nog steeds de beste optie. Hoe deze competitie er exact uit komt te zien is nog niet bekend maar hij start waarschijnlijk in januari 2021.

Bovenstaande betekent ook dat we ook na de kerstvakantie weer starten met buiten trainingen.


Senioren

Op dit moment mogen de senioren erg weinig. We gaan vrijdag een test draaien met Heren en Dames 1 om in groepjes van 4 te trainen. Als dit werkt kunnen we dit ook voor andere teams gaan inzetten. Voor de senioren worden wel sociale activiteiten georganiseerd. Dit wordt via de teams zelf geregeld.


Keepers

De op 1,5 meter van elkaar keeperstrainingen starten ook weer in de week van 26 oktober en lopen ook door tot begin december voor de alle vaste en wissel keepers van de senioren en jeugd teams. 


Clubhuis en Complex

Het clubhuis is gesloten en ouders zijn helaas bij trainingen en onderlinge wedstrijden niet welkom op het complex vanaf de F-lijn. Bij de Benjamins en Funkey laten we ouders toe als dit nodig is voor het geluk van de kinderen. We vragen dan wel ruim 1,5 meter afstand  te houden van elkaar en direct na de training het complex weer te verlaten.


De volgende stap?

Wij staan in nauw contact met de KNHB en de veiligheidsregio. Zodra er weer iets meer mag dan komen wij direct in actie. We beseffen dat het minder leuk is dan normaal maar we moeten samen door deze periode heen. We mogen gelukkig al meer dan in het voorjaar.


We rekenen op jullie medewerking.


Sportieve groet,

Hockeyhuis en Bestuur GHC Rapid


Wie zijn wij?

Hockeyvereniging G.H.C. Rapid is een club met 750 leden waar ‘sportief’ en ‘gezellig’ saamhorig naast elkaar staan. We zijn trots op onze familiaire sfeer, iedereen is ‘thuis bij Rapid’!

Naast het hockeyen worden er bij Rapid ook geregeld feesten en evenementen georganiseerd gedurende het hele jaar. Zo leren we elkaar goed kennen en is het ‘verenigingsgevoel’ groot. 


Ons nieuwe hockeycomplex bestaat uit 2 watervelden, 1 zandveld en 1 mini zandveld. Naast het veldhockey wordt er door onze 2 teams van de Rapid Rollers (rolstoelhockey), waarvan het eerste hoofdklasse speelt, altijd in de zaal getraind en gespeeld. 


Er is de mogelijkheid om al op 5-jarige leeftijd kennis te maken met het hockeyspel. Voor deze groep heeft Rapid Funkey Hockey in het leven geroepen. De minimale leeftijd voor een regulier lidmaatschap is vastgesteld door de KNHB op 6 jaar. Er is geen leeftijd bekend waarop je na je zesde levensjaar niet meer mag hockeyen dus eenmaal gaan hockeyen bij Rapid betekent ‘voor altijd thuis bij Rapid’! 

 

DE CLUB

Onze vereniging heeft een 7-koppig bestuur die samen met nog vele andere vrijwilligers hockey op Rapid mogelijk maakt.

Lees meer

HISTORIE

De Gorinchemse hockeyclub is een echte familieclub opgericht in 1933 als kleine club op de uiterwaarden ter hoogte van Dalem.

Lees meer

CLUB VAN 100

Opgericht met als voornemen om door middel van bijdragen van een ieder die Rapid een warm hart toedraagt de vereniging te steunen!

Lees meer

SOCIAAL VEILIG HOCKEYKLIMAAT

Wat doet Rapid om iedereen, hockeyers en supporters met plezier de hockeysport te laten beleven?

Lees meer

Lid worden!

Interesse om te komen hockeyen? Kom gerust eens langs op een zaterdag of zondag om te kijken. Voor meer informatie [email protected]

 

HOCKEYSCHOOL

Voordat je beslist om te gaan hockeyen wil je het natuurlijk eerst een keer beleven, meld je aan bij de Rabobank Hockeyschool Rapid!

Lees meer

START NU MET HOCKEY

Leuk dat je komt hockeyen ! Je bent van harte welkom en wij verheugen ons op jouw komst. Ga hieronder verder voor het inschrijfformulier.

Lees meer

CONTRIBUTIE

Wat kost het om te gaan hockeyen? Ga hieronder verder voor de contributie bij Rapid.

Lees meer

REGLEMENT & STATUTEN

Voor het reglement en/of de statuten log in met je lidnummer en wachtwoord. En kijk vervolgens onder 'Club/Documenten'.

Lees meer

Hockey

 

Nieuws

Sponsoring

Veel gestelde vragen

Klik voor meer informatie over de betreffende categorie
 Arbitrage 1
 Clubhuis 3
 Lidmaatschap 6
 Rapid App/Website (LISA) 11
 Rapid Nieuws 1
 Sponsoring 1


Beste ouders, verzorgers, coaches, trainers en teammanagers,


Tijdens het hockeyseizoen heeft iedereen dus heel wat hockeymomenten te beleven, van gewoon gezellig spel tot aan spannende kampioenswedstrijden die er zeker weer gaan komen. Hoe dan ook, voldoende redenen om een leuk stukje te schrijven voor in de krant of op Social Media. 


Hoe plaats je een stukje in de (digitale) krant?

Ga naar www.destadgorinchem.nl of www.gorcumsecourant.nl

Vervolgens naar: ‘deel je nieuws’ of ‘schrijf mee’ 

De rest wijst zich vanzelf

Verzenden


Er zijn natuurlijk nog meer kranten in de regio. Ook bij deze kranten is het meestal mogelijk om digitaal een stukje te plaatsen voor in de digitale krant. 


Let op: bij het gebruik van fotomateriaal moet er schriftelijk toestemming zijn van ouders of verzorgenden. Toegevoegd een formulier wat hiervoor gebruikt kan worden.  


Voor het inleveren van beeld- of filmmateriaal voor op onze Social Media kanalen, kun je contact opnemen met: 

Jeroen Romijn, [email protected], 06 34860799

of

Cindy Ebben [email protected] 06 28121433


Super leuk om zo nog meer teamspirit te creëren en voor de club heel erg belangrijk om te laten zien aan iedereen die nog niet hockeyt om dat heel snel ook te gaan doen!


Met vriendelijke groet,


Cindy Ebben